A retinol titka

retinol

Kutatásokkal igazolt hatékonyság

A retinol az egyetlen orvosi kutatásokkal bizonyított hatóanyag, mely segítségével a fénykárosodásnak és a kornak köszönhető bőröregedési folyamatok visszafordíthatóak.

Az A-vitamin származék retinol az egyik leghatékonyabb bőrregeneráló molekula. Kozmetikai termékekben is megtalálható, ám nagyon alacsony koncentrációban. Magasabb koncentrációjú retinol tartalmú készítményekhez kizárólag orvosi javaslatra és ellenőrzött használat mellett juthatunk hozzá.
Alkalmazásának lényege, hogy a még tolerálható legnagyobb töménységben használjuk.

Mi az, hogy még tolerálható?

A retinol használatánál törekedni kell a fokozatosságra, hiszen bőrünket hozzá kell szoktatni ehhez a hatóanyaghoz.
Kezdeti bőrszárazságra, irritációra és hámlásra kell számítani, mely tünetek 4-6 héten keresztül is fennállhatnak.  A kellemetlen tünetek csökkennek, majd teljesen megszűnnek a bőr hozzászokása során, és a bőregészség kialakulásakor.

A bőrreakciók természetes velejárói a retinol alkalmazásának, ha nem tapasztalunk kellemetlen hatást, akkor sajnos eredménye sincs a használatnak, mert valószínűleg nagyon alacsony retinol tartalmú készítményt használunk.

Sokan feladják!

Ezen a ponton sokan feladják és abbahagyják a készítmények használatát. Pedig ezek a reakciók mutatják, hogy  jó úton járunk! „A szépségért meg kell szenvedni”- juthat eszébe sok embernek a mondat a retinol használatakor, miközben mások könnyebben viselik.  De az eredmény mindenkit kárpótol!  Bőrünk egyre erősebb lesz és később a magasabb koncentrációjú dózist is szépen tolerálja. Így bőrünk még ellenállóbb, egészségesebb és simább lesz.

A bőrgyógyászok egyébként terápiás célzattal akne, rozácea, pigmentfoltok kezelésekor is gyakran segítségül hívják az A vitamin származékokat. A pattanásos bőrre a leghatékonyabb gyógymód.retinol hatása

 

Milyen változás tapasztalható a ZO Skin Health retinol tartalmú készítmények rendszeres használata mellett?

A ZO SKin Health egyedülálló retinol formuláival maximális bőrmegújító hatás érhető el. A stabilizált, nagy hatékonyságú retinol a bőr összes rétegében hat:

  • visszaállítja a bőrsejtek normál élettani folyamatait,
  • stabilizálja a sejteket, így egyenletes tónusú, természetesen hidratált, erős bőr képződik, mely ellenáll a külső károsító hatásokkal szemben,
  • megújítja a hámfelszínt,
  • átjut a hámrétegen és eléri a kötőszöveti réteget, itt felébreszti a bőr tartóvázának rostjait termelő sejteket  ->  fokozza a kollagén, elasztin és hyaluronsav produkciót a bőrben

 

Ezáltal a legjobb úton haladunk az egészséges, erős, ránctalan bőr eléréséhez!

 

Tanácsok a retinolos készítmények használatához