Bőrápolási filozófiánk eredményeink

Hálásak vagyunk, hogy 8 éve megismerkedhettünk Dr. Zein Obagi előremutató bőrápolási filozófiájával. A bőrgyógyászatban elterjedt az a nézet, miszerint kezeljük a problémákat valamilyen módon, de hogy visszaállítsuk a bőrünk egészségét, visszaállítsuk az „elromlott” működést, és célunk legyen, hogy belülről történjen mindez a természetes folyamatok helyreállításával, ez a mai napig egyedülálló hozzáállás. A ZO® bőrápolási rendszerének fő elve a stimuláció és stabilizáció.

Nemcsak a különböző bőrproblémákra hatunk, sokkal ellenállóbb bőrt, erősebb védelmet kapunk és bőrünk minősége látványosan javul. Az esztétikai beavatkozások előtt is előkészíthetjük ennek segítségével a bőrt, így sokkal jobban reagálunk az egyes kezelésekre és hosszabb távú eredményeket érhetünk el.  Csupán a termékek használatával már azt is el tudjuk érni, hogy ne legyen szükség nagyobb mértékű beavatkozásra, és még a bőrünk minősége is javul!

A ZO® bőrterápiás rendszerének köszönhetően a folyamat teljesen személyre szabott, és intenzitása is az egyén igényeihez, elkötelezettségéhez igazítható.

KITARTÁS és RENDSZERES HASZNÁLAT

Nálunk minden ezzel kezdődik, a bőr egészséges működésének helyreállításával. Ez egy hosszabb folyamat is lehet, de kitartással közösen el tudjuk érni ezt a fantasztikus állapotot.

Minden kezdet nehéz, az első 6-8 hétben a bőröd reagálni fog a magas hatóanyagú termékekre. Ez a célunk és ez egy jó jel. Ha nem utálod, akkor valami nem stimmel. Szárazság, hámlás, kipirosodás a jellemző ilyenkor.  (Ezek a tünetek is enyhíthetők a nyugtató termékeknek köszönhetően.) A következő 6 hétben már kellemesebb lesz, az azt követő 6 hétben már élvezhetjük is a termékek használatát.

KIKNEK AJÁNLJUK

Kiknek ajánljuk a mozgást, az elme pallérozását… Alapvető szükségletünk a testünk megóvása, karbantartása, fejlesztése. Bőrünk a legnagyobb szervünk, és a megfelelő védelme döntő jelentőségű.

A helyes bőrápolást már az iskolában taníthatnánk. Fontos tudni mi a teendő, mikor az első pattanások megjelennek. (Reméljük már senki nem nyomkodja a pattanásokat és nem szappanozza az arcát.)

A pubertás korban egy alap mindennapi bőrápolási rutint javaslunk (lemosás, radírozás, faggyúkontroll), illetve a súlyosabb pattanásos esetekben a ZO® hámlasztó arckezelését. A fényvédelem pedig szorosan hozzátartozik a napi bőrvédelemhez.

Aztán 30-35 éves korban preventív jellegű napi bőrápolási protokollt javaslunk, melyek egészségesen tartják a bőrt és megelőzik a jövőbeni esetleges károsodásokat. 30-as éveinkben sejtjeink működése lelassul, a szokásos 28 napos hámlási ideje a bőrnek kezd kitolódni. Megjelennek a finom ráncok. Láthatóvá válik a fény okozta károsodás, de egyéb súlyosabb bőrállapotok is jelentkezhetnek.

FÉNYVÉDELEM

A protokollok végső lépése a fény elleni védelem. A fény komoly energiával rendelkezik. Nagyon jól jön minden nap egy kis fényenergia, hisz mindenki érzi ezt saját bőrén, egy hosszú napfénymentes időszak után, alig várjuk az első napsütést. Jó a lelkünknek és bizonyos mértékben jó a bőrünknek is.  

A fényenergiából biológiai energia lesz, mely a sejtműködésre is pozitív hatással bír. Nyáron gyorsabban nő a hajunk, a körmünk, gyorsabb az anyagcserénk, mint télen. Persze mindezt csak mértékkel, mert a sok fényenergia is többletet okoz, melyet nem tudunk elraktározni, szabad oxigéngyökök keletkeznek, melyek, ha szabadon maradnak, nincs megfelelő antioxidáns a közelben, szabadon hasogatják szét a sejteket, teszik tönkre a sejt működését. Több hiba keletkezhet szervezetünkben és elsősorban bőrünkben is.   

 Az elérhető maximális védelmet nyújtó ZO® fényvédők megóvnak az UV-A/UV-B fénytől, a magas energiájú látható HEV fénytől és az infravörös IR-A sugaraktól egyaránt.

Reméljük van kérdésed! Keress minket bátran!

Gabika, Dia: +36203652490

Kapcsolódó hírek: