Mikor segít a gépi nyirokmasszázs?

nyirokmasszázs

Az elégtelen nyirokkeringésnek egyaránt lehetnek egészségügyi és esztétikai következményei. A tünetek eleinte ártalmatlanok, aztán

  • duzzadni kezd a boka
  • a láb megvastagszik
  • fáradttá, nehézzé válik
  • feszítő fájdalom jelentkezik.

A pangó keringés súlyosbodó lábfájáshoz, korlátozott mozgáshoz, lábszárfekélyhez, trombózishoz, akár tüdőembóliához vezethet. A méregenyagok felhalmozódása az oka a szervezet elsavasodásának, ami a legtöbb súlyos betegséget okozza. Ez vezet továbbá a nők többségét érintő narancsbőr problémákhoz.

A kellemes hullámmasszázs intenzív segítséget nyújt a felhalmozódott nyirokfolyadék kiürüléséhez és a kötőszövet egészségének helyreállításához. A berendezés használata természetesen nem helyettesíti az orvosi terápiát, de azt kiegészítve a súlyos eseteken is segít!

Megelőzés

Az idősebb korosztály jelentős része szenved a keringési rendellenességekből fakadó lábfájdalmaktól. Időben elkezdett, rendszeres hullámmasszázs kezeléssel ezen problémák jóval kisebb eséllyel és intenzitással lépnek fel. A megélénkült vér- és nyirokkeringés segítségével az oxigén, a különböző tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok valamint a gyógyszerek hatóanyagai is hatékonyabban jutnak el a kezelendő területre.


Create your own infographics

 

Nyirokrendszerről

Az emberi szervezet létének alapvető feltétele a vérkeringés és a nyirokkeringés megfelelő működése. A nyirokrendszer tisztító, szűrő funkciót lát el, nagyon fontos szerepet játszik a kórokozók elleni küzdelemben, az immunrendszer működésében. A mozgáshiányos életmód, a túlsúlyhoz vezető egészségtelen táplálkozás és egyéb a szervezetet terhelő tényezők együttesen a vénás és nyirokkeringési rendszerek működésének gyengüléséhez vezethetnek.

Gépi nyirokmasszázsról

A gépi kompressziós eljárás lényege, hogy a lábakra (szükség esetén a törzsre és a karokra is) felhelyezünk egy speciálisan erre a célra kialakított légkamrákból álló kezelőegységet, applikátort. Az egymás után felfúvódó légkamrák precíz és pontos masszázshatást idéznek elő a megfelelő nyomásértéket biztosítva. Az így előidézett hullámmasszázs hatására a teljes nyirokfolyadék keringés, a vérkeringés és az izomzat mikro-cirkulációja javul, rendkívül előnyös élettani hatásokat kifejtve a sejtekre és szövetekre.

A nyirokmasszázs napján és a kúra folyamán végig fokozott folyadékfogyasztás szükséges, ugyanis ez segít fellazítani és kiüríteni a lerakódott salakanyagokat!

Rendelőnkben használat gépek professzionális használatra, rendszeres és folyamatos, napi többszöri működtetésre tervezettek, azonban lehetőség van rajtunk keresztül, egyenesen a magyarországi forgalmazótól, otthoni használatra alkalmas gép vásárlására is. Ezek mindenben megegyeznek a professzionális gépek tudásával, csak annyiban különböznek, hogy kisebb igénybevételre, napi 1-2 használatra vannak tervezve.

Hívd Diát a +36204266058 számon, vagy jelentkezz be bőrgyógyászunkhoz egy orvosi konzultációra itt.

Kapcsolódó hírek: