Centrumunkban különböző genetikai vizsgálatokhoz szükséges mintavételt is végzünk, mint például a lisztérzékenység, tejcukor-érzékenység vagy a koffeinlebontási képesség. Az emberek egy része gyors bontónak, másik része lassú bontónak minősül. A kávénak erőteljesebb hatása van azokra, akik lassabban dolgozzák fel a koffeint.
Tudd meg, hogy neked mennyire kell vigyáznod a kávéfogyasztással!
A genetikai teszt eredményének megfelelően alakíthatod kávéfogyasztásod, egészségesebbé téve életmódod.
Különböző tanulmányok szerint a lassú koffeinbontók már napi 2-3 csészével 36%-kal növelik a kockázatát az esetleges szívinfarktusnak, míg a napi 4 vagy annál több csészével fogyasztók 64%-kal emelik az infarktus kockázatát. Ennél még erőteljesebb a hatás az 50 évesnél fiatalabbak körében.
Másik rossz hír a lassú koffeinlebontási képességgel rendelkező kávéimádó nőknek, hogy fogamzóképességük gyengébb és körükben valamivel nagyobb a vetélés esélye is.